Skip to main content

Een buitenspeelplek met stadse allure en dat ‘gewoon’ in de Haarlemse Waarderpolder. Een plek om op avontuur te gaan, al spelend te leren en je talenten te ontdekken.

In onze playground zijn altijd twee begeleiders (playgrounders) aanwezig. Sportieve jongens en meisjes die graag een handje helpen en toezicht houden. Ze hebben allemaal een EHBO-diploma en verklaring van goed gedrag.

Pop-Up Playground is een initiatief van Kickzy “natuurlijk spelen” en heeft producten/diensten van:

Natuurlijk buiten spelen

Wist je dat volgens een onderzoek van Jantje Beton uit 2018 nog maar 14% van de kinderen iedere dag buiten speelt? En 15% van de kinderen uit dit onderzoek in Nederland speelt zelfs nooit buiten!

Maar waarom is dat buiten spelen nou zo belangrijk?

  1. Bewegen is goed voor lichaam en geest. Je wordt minder snel ziek en je concentratievermogen en schoolprestaties worden er beter van.
  2. Kinderen hebben buiten spelen nodig voor een goede motoriek (ervaren hoe je in een boom klimt en wat je wel en niet kan, bijvoorbeeld).
  3. Buiten spelen stimuleert het fantasiespel: in de natuur zijn spellen niet van A tot Z uitgedacht, je moet zelf de regels van je spel verzinnen.
  4. Als je buiten speelt, leer je door te onderzoeken. En door dat zelfontdekkend leren krijg je weer meer zelfvertrouwen.
  5. Zonlicht is belangrijk voor de aanmaak van vitamine D en dat heb je nodig voor de opbouw van stevige botten.
  6. Van veel frisse lucht word je blij en ga je lekker slapen.
  7. Als je buiten speelt, moet je onderhandelen over wie eerst op de schommel gaat, of andere kinderen mee mogen doen en of jouw regels gelden voor het spel of die van iemand anders. Deze sociale vaardigheden kun je de rest van je leven goed gebruiken.

Vies worden

Al deze redenen zijn voor ons de drijfveer om iedere dag met onze playgrounders te gaan voor Playground Haarlem. Meer buiten spelen, meer ravotten en vies worden, meer samenwerken… we vinden dat alle kinderen die kans moeten krijgen!

Cadeaukaart

Wil je een kind een dagje spelen op het Playground Haarlem cadeau doen? Dat kan met onze handige cadeaukaart, die we in een feestelijke verpakking voor je opsturen naar de gelukkige.

Playground haarlem spelen kinderen natuurspelen
playground haarlem kinderen spelen avontuur

Vies worden

Al deze redenen zijn voor ons de drijfveer om iedere dag met ons team te gaan voor Pop-Up Playground in Haarlem. Meer buiten spelen, meer ravotten en vies worden, meer samenwerken… we vinden dat alle kinderen die kans moeten krijgen!

Cadeaukaart

Wil je een kind een dagje spelen bij Pop-Up Playground cadeau doen? Dat kan met onze handige cadeaukaart, die we in een feestelijke verpakking voor je opsturen naar de gelukkige.

Klik hier voor onze cadeaukaart

“Niets heerlijker dan de kinderen buiten te zien spelen. D Playground Haarlem biedt een veilige en natuurlijke omgeving, waar ik als begeleider de kinderen goed in de gaten kan houden en zij heerlijk kunnen ravotten.”

Maurits Mol, begeleider

“Regelmatig bezoeken we met een groepje kinderen de Pop-Up Playground. Het is een welkome ‘break’ van het schoolplein of binnen spelletjes spelen. Kinderen genieten er ontzettend van!”

Fleur Zuidweg, begeleider

“Ik ga graag naar de BSO, want soms gaan we met z’n allen naar de Playground Haarlem. Dan mogen we lekker klimmen en rennen en spelen. Soms doen we een speurtocht, daar ben ik best goed in!”

Lisanne Meijer, kind BSO

“Het leukste van de BSO vind ik de uitjes naar de Playground Haarlem. Het liefst bouw ik dan een hut of doe ik verstoppertje met mijn vriendjes. Ik hoop dat we snel weer gaan!”

Sep den Buytelaar, kind BSO