Skip to main content

Bij Playground Haarlem kan elke bengel en baas zich uren vermaken. Het is de plek waar je op avontuur kunt gaan, kunt spelen, ontdekken en bouwen, alleen of samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Ben je net als wij nieuwsgierig aangelegd? Wij geven je onderstaand een voorproefje van wat je bij ons kunt verwachten.

Bouwen en maken

Bouwpakket

Bouw je eigen hut met een bouwpakket van Palènpa. Volgens een ideaal stappenplan zet je met een beetje fantasie en ruimtelijk inzicht zo je eigen houten huis in elkaar. Cool!

Lego

Bouw je mee met LEGO? Samen laten we met de gekleurde blokjes een heus museum verrijzen in Haarlem-Oost!

Creatieve producten

Leef je uit met de creatieve producten van Haarlemse ondernemingen Artie Farty en MooiZooi. Gebruik de vetste recyclematerialen om iets heel nieuws te maken.

Paspoppen

Kleed de paspoppen aan met de mooiste creaties uit de verkleedkist. Jij bent vandaag hoofd styling en mag helemaal zelf bepalen wat de beste outfit is.

Spelen en leren

Boekenkas

Wurm jezelf naar binnen in het boekenhuisje en pak een lekker leesboek uit de collectie. Er is niets zo mooi als helemaal verdwijnen in een goed verhaal.

Escaperoom

Kraak jij de codes en vind je de sleutel tot de uitgang? Een escape room is leuk, spannend, uitdagend en avontuurlijk voor jong en oud. Die kan dan ook niet ontbreken op Pop-Up Playground! (+ € 2,00 p.p. voor gebruik + € 15,00 voor een begeleider)

Lasergamen

Samen in actie tijdens het lasergamen? Schiet jouw tegenstander af en verzamel op deze manier punten. Met onze gave lasergeweren kun je veel lol beleven op ons lasergame parkcour. (+ € 2,50 p.p. voor gebruik)

Midgetgolfen

Kom een balletje slaan op onze midgetgolfbaan! Met onze 18 uitdagende holes, kun je proberen het gat te raken. Daag jezelf uit en doe dit alleen of in teamverband.

Silent disco

Lekker losgaan op jouw eigen favoriete muziek? Kom swingen in de silent disco! Hoe gaaf is dat! Zorg ervoor dat de volwassene een telefoon meeneemt (of jijzelf), kies een leuk nummer uit en dans erop los! Je kan samen dansen met vrienden en ieder heeft zijn eigen nummer.

Spreekbeurt

In onze kas ligt alle informatie klaar die jij nodig hebt om je spreekbeurt te rocken. In samenwerking met drogisterij Van der Pigge en 3D Makerszone kom je bijvoorbeeld alles te weten over producten uit de natuur of creaties uit een 3D-printer.

Stuiteren

Ga lekker stoepranden (in samenwerking met Jantje Beton), stuiter door het skippybal parcours, schommel, hinkel, hoelahoep en jeu de boules tot je erbij neervalt!

Twister

Linkerhand op… groen! Heeft hij een snor? Een potje Twister of Wie is het? is altijd een goed idee, zeker als het een XXL variant is. Dat wordt lachen met je vader, juf of grote broer!

Eten en drinken

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen. Bij de entreeprijs zit een glas limo, stukje fruit en beschuitje met Haarlemse stadsgenootjes inbegrepen. Mocht je extra energie nodig hebben, verkopen wij bij onze kiosk een ruime keuze aan grote en kleine lekkernijen.

Snacks

Spelen maakt hongerig, dat weten wij als geen ander! Om de energie op peil te houden verkopen wij kleine snacks, zoals een plakje ontbijtkoek, zakje chips, popcorn en snoep. Hap, hap en je kunt weer door.

Eten

Is het lunchtijd of heb je grote trek? Daar hebben wij heerlijk belegde bolletjes, krentenbollen en beschuitjes voor! Zoet of hartig, de keuze in beleg is reuze! Dat wordt smullen..

Drinken

Onze koelkast is gevuld met koude drankjes om onze dorstige bezoekers te hydrateren. Kies uit Cola, Fanta, Ice tea en nog zoveel meer. Voor de 18+ bengels en bazen hebben wij (non) alcoholische opties.

Kijken en ontdekken

Speel memory met bekende kunstenaars, bewonder de schilderijen bij Pop-Up Playground en bekijk de plattegrond met Haarlemse musea. Welke ken jij al en waar wil je wel eens naartoe? In samenwerking met Frans Hals Museum, Teylers Museum, Verwey Museum Haarlem en ABC Architectuurcentrum.

Als je tien keer van de glijbaan bent gegaan en je handen zijn zwart van de modderkeuken, dan kom je helemaal tot rust met onze houten puzzel.

“Mijn zoontje is 4 jaar geworden en we vierden het op de Playground Haarlem. Met een goede begeleiding konden de zes jongens, spelenderwijs leren en lekker ravotten. Mijn zoontje zei aan het einde van de dag: ‘dit was mijn beste verjaardag ooit!’.

Sarah Ouwerkerk, ouder

“Samen met mijn zusje waren we een middag op de Playground Haarlem. Daar konden we lekker spelen, klimmen en klauteren. Dit was super leuk en ik wil graag snel weer terug!”

Quinty Zijlmans, kind

“Mijn dochter moet zich soms even lekker kunnen uitleven. We wonen in een flat en hebben geen tuin, daarom gaan we regelmatig naar de Playground Haarlem. Ik zie haar dan heerlijk genieten van de natuur en de vrijheid!”

Julian van Schevinghuizen, ouder

“Soms ontdek ik een nieuw kriebelbeestje op de Playground Haarlem. Die teken ik thuis dan na in mijn insectenboek. Ik heb er al 10 verzameld!”

Liv Corstiaens, kind

“Er is niets fijner dan samen met je kind buiten spelen. De Playground Haarlem biedt ontzettend veel mogelijkheden; van hutten bouwen tot speurtochten en gewoon lekker klimmen. Ik vind het net zo leuk als mijn zoontje van 8 jaar!”

Anne van Loon, ouder